Kvinnorna tycker de gör jobbet i köket, männen tycker det är jämställt


7 av 10 kvinnor i Sverige anser att de har huvudansvaret för matlagningen i hemmet. De flesta männen anser att ansvaret delas lika. 
(Coop; mer smak. nr 12 2009)

Ironiskt. Tragikomiskt?

Därför är det så
Det är svårare för de rika att se att de fattigare har det dåligt. För de fattiga är det självklart att livet är hårt, medan de rika lever i lyx. Det är enklare för de underordnade att se orättvisan än vad det är för de överordnade.

Samma teori kan användas här. Kanske inser inte männen att kvinnorna gör det mesta i köket, för männerna lever i lyx, medan kvinnorna sliter med matlagning och det som hör till i köket.


Bild: Nina Hemmingsson - Jag är din flickvän nu.


Dagens seminarium

 
Gjord av Nina Hemmingsson

Damstoria, herstory, historia, history

Jag gillar inte bloggar. Jag gillar inte tanken på att skriva något andra kan läsa. Inte för att jag tror någon är intresserad av att läsa. Men jag måste skriva. Jag vill skriva för mig själv, för att kunna få ut mina tankar. För att fundera över det jag tycker att viktigt. Skriva är ett sett att tänka, att utveckla kunskap och ett sett att få förståelse.

Damstoria kommer från herstory, som kommer från history. History - the story of hi. Människornas historia, eller framförallt, vilket ordet berättar, männens historia. Människor = män, Human = män, Mankind = män. man = människa. Män är människor, män är normen, kvinnor är undantaget.

RSS 2.0