Rosa HerrdoftEn rosa flytande tvål från barnängen. Inget konstigt med det. Det roliga är att den luktar herrparfym! blev rätt förvånad när jag använde den. En rosa herrdoft! Härlig tvist!

När är det dags för killar att ta ansvar?

Kräv vaccin och p-piller till männen!

Livmoderhalscancer är dåligt. Det drabbar tjejer. Men det är killar som smittar. Varför ska alla tjejer vaccineras mot livmoderhalscancer, man kan lika gärna vaccinera killarna. Eller varför inte alla oberoende av kön. Som kille är det nog inte så jäkla kul att smitta någon med virus som leder till cancer heller.. Blev fan less nyss när jag läste i Västerbotens Kuriren att Sverige anser att "det är mer ekonomiskt att vaccinera tjejer mot livmoderhalscancer och koldylom än att vaccinera killar, och om man vaccinerar alla kvinnor får män också skydd". Varför är det billigare att vaccinera flickor än pojkar? Sverige skulle lika gärna kunna vaccinerar alla killar så får tjejer skydd. Dags att killar tar sitt ansvar. Även de killar som vill ta ansvar kan inte, pga makthavarna har lagt det så. Sluta skjut över allt ansvar. Kvinnor har nog med p-piller och barnafödande. De med snopp får skydd, de med vagina tar vaccin, äter p-piller och föder barn. Kvinnor ska äta piller och ta vaccin för att "skydda" sig - från det killar kommer med. Som att vi ska straffas för att vi har livmodern. nje hade det inte funnits killar hade tjejer inte behövt vaccin och p-piller. Jag tycker det är dags att killar börjar ta ansvar. Nått litet piller eller en spruta borde de ju kunna ta för att få vara med i leken. Men tjejer tar på sig ansvaret för slippa virus och graviditeter. Så länge tjejer tar på sig ansvaret kommer det inte förändras.

I Sverige är kvinnor inte förtryckta, nej vi är fria. Vi har valet att få livmoderhalscancer eller vara friska. Att bli gravida eller ta preventivmedel. Finns det något annat val än att inte ta vaccin och piller? bli lesbisk?

Ska det vara så problematiskt för tjejer att ligga?

Åh makthavarna ge oss vaccin och p-piller till männen!

Mästarnas mästare
Snart ska jag bänka mig framför soffan och se finalen i mästarnas mästare. Mest för att se Louise Karlsson som jag håller på.

Louise Karlsson är min nya idol! Hon har imponerat på mig. En cool jäkla muskulös brud med kämparvilja som de senaste veckorna visat killarna vars skåpet ska stå. Louise har bla. svenskt rekord i antal SM-guld vid samma tävling, 9 SM guld. Hon har tagit världsrekord, vunnit VM guld och innehar en jäkla massa EM guld och andra valörer. Cool brud helt enkelt. och snygg. Sen är det lite extra mysigt att hennes idrottsgren är simning, eftersom jag också tävlat i simning. Jag och Louise har till och med tävlat i samma kortbanebassäng i Stavanger, Norge. (dock inte samtidigt) Åh Jag hejar på bruden!

Bjärsta

Våldtäktsmän är också människor

Valet

Just nu pågår en öppen omröstning på http://fi.gointeractive.se/valfragor-2010 där man får vara med och rösta fram Feministiskt initiativs valfrågor. Kom in på sidan av en ren tillfällighet, men gu så glad jag vart. De har väärldens bästa valfråga! (om den röstas fram).

" Ett nej är ett nej. Lagen ska ändras så att brist på samtycke blir grunden för definition av våldtäkt. "


Feministfestival 2010

Älskar bilderna feministfestivalen i Umeå 2010 har lyckats få fram!Klubb för endast tjejer där man fritt får skakaloss. Wonderbart. Undrar om det finns någon efterfråga på dansklubbar för endast killar?

Andra intressanta programpunkter:
http://www.umeafeministfestival.se/sida2.html

Lördag
11.30-13.00 - Lindyhop - Prova på patt både föra och följa i Lindyhop. Lär dig grundstegen och känn svänget!
12.15 - 13.45 - Fanzine workshop - tema erotik - Vi går igenom grunderna för hur man gör ett fanzine och tittar på några exempel. Sedan gör vi en egen! En erotikblaska med noveller, serier, dikter, tips som vi sedan tryck er upp och tar med hem för att avnjutas fler gånger.
14.15-16.15 Huvudräkning - Lär dig knep för snabbare och bättre huvudräkning, multiplikation med höga och låga tal. OBS inga matteskills!
15.00-15.45 - Fat body -
Fett och feminism. Diskussion om kropp, ideal och hälsa.

Söndag
14.14-15.30 - Men jag är ju en flicka mamma!  - Diskussion kring feministiskt föräldraskap. (hur svårt kan det vara?!)

RSS 2.0