Vars är alla brudarna?Såg District 9 för någon kväll sedan. Rätt bra film. Efter en timme in i filmen inser jag dock att det inte finns några kvinnor i District 9. 50% av jordens befolkning är kvinnor men på film äre snarare 30%. De enda kvinnan som är med i Disctict 9 är huvudpersonens fru (såklart), men fruns roll är inte ens stor, hon är med typ 5 min i filmen! Annars så var filmen förutom några små korta klipp på huvudpersonens mamma och en prostituerad 100% grabbar. Tråkigt att att filmbranchen är mansdominerad och att tjejer i filmer oftast är någons flickvän, fru, dotter eller mamma. Och är det en film med mycket tjejer i och med tjejer som huvudroll är det oftast en "tjejfilm".

Kollade dokumentärer på discovery och History igår också, alla documentärer hade manliga programledare, manliga experter, forskare mm och ämnet de berörde innehöll bara fakta om män. Såg först en dokumentär om vikingar och sedan en om Mayafolket. Hälften av alla vikingar och Mayafolk måste ju varit kvinnor. Satt de bara hemma och skötte barn eller krigade de också? Tråkigt att män äger historien. History är verkligen history, för vars är alla damer? När får man veta något om Herstory? Orättvist att det är vita män som har byggt den värld som vi andra ska leva i.

Kommentarer
Postat av: Ahmed

Bara för att det är en tjej i huvudrollen och många tjejer i filmen så är det ju inte alltid en tjejfilm. Det kanske är så att män är mer intresserade av de historiska epokerna och händelserna som du har sett på tv, dom har ju själv valt att göra det. Hade en kvinna vela göra dom programmen hade dom fått det.

2010-02-07 @ 14:14:13
Postat av: Candy

Det kan väl lika gärna vara så att männen är någons pojkvän eller man. Varför inte vända på det? Jag har sett filmer där männen bara är "pojkvännen".

2010-02-07 @ 18:31:54
URL: http://www.eye-candy.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0