Räddningen i nöden

Blir så less på människor som tycker jämställdhet är tråkigt, och säger: det räcker nu, det är ju tillräckligt jämställt. Tillräckligt jämställt? Var 5:e minut blir en kvinna misshandlad av en man. 50% av alla kvinnor i sverige har någongång blivigt utsatta för sexuella kränkningar av en man. Är det vad ni kallar jämställt? Inte som att folk klagar på att "nu är samhället tillräckligt orasistiskt, nu är det nog, utlänningarna får nöja sig nu. Det är väll inte så farligt att de har sämre lön och blir kallade för neger och blatte". Att inte vara feminist är på samma skala som att vara rasist. Att som kvinna inte kalla sig feminist är som att bajsa sig själv i ansiktet. Att som pojkvän inte jobba för jämställdhet är att förtycka sin tjej.

För att pigga upp mig lite besökte jag Sandys blogg. Hon hade några feministiska inlägg som fick mig på bättre humör. Någon att sympatisera med är det bästa!

Det andra könet
E
tt intressat inlägg Sandy länkade var till bloggen brutaltverbal. Ett inlägg som handlade om komik. Varför kan killar kan vara roliga genom att vara äckliga men inte tjejer och varför utgår tjejers skämt alltid från deras kön. Varför tycker vi att de kvinnliga komikerna är så mycket sämre än de manliga?

Klicka här för att läsa inlägget.

Kommentarer
Postat av: ??

Problemet och felet med feminism är att man jämför det med jämställdhet...Precis som det du skrev om ovan, så handlar det om ena könets framfart och rättigheter, inte jämställdhet. Redan valet av namn är ett ställningstagande! Om ni feminister står för jämställdhet i samhället så handlar det inte om kvinnor utan om mänskor, oavsett hudfärg eller kön som feminister delar upp oss idag. Att vara kvinna och inte kalla sig feminist tyder snarare på att hon är medveten om samhällets problem, som vi tsm ska lösa utan att ta parti för kön.

2010-01-20 @ 00:07:16
Postat av: ????

Det handlar om jämställdhet. Feminism är att man tycker att kvinnor borde ha samma rättigheter som män. Feminism är inte att man tycker att kvinnor ska ha mer rättiheter än män och att män borde underordnas. Att vara kvinna och inte kalla sig feminsm tyder på att hon inte vet/ vågar kalla sig feminism pga samhällets attityd mog människor som kallar sig feminister.

2010-01-20 @ 15:12:52
Postat av: J

Ingen kommer någonsin att respektera dina åsikter om du inte publicerar källor för dina påståenden. Något att tänka på.



Jag tycker personligen inte att feminism står för jämställdhet, man får inte jämställdhet genom att enbart fokusera på kvinnors problem, feminism delar upp samhället i grupper och utgår från att EN av dessa grupper ska få det bättre.



Jag länkar några videos till vad framstående feminister i Sverige tycker och tänker...



http://www.youtube.com/watch?v=hssKXhIijbg

http://www.youtube.com/watch?v=469A_KUdIH0&feature=related

2010-01-25 @ 15:51:03
Postat av: Anna

Jag anser att kvinnor har det så pass mycket sämmre (ex lägre lön, kan inte gå ute på kvällarna för de är rädda för att bli våldtagna etc) så klart ma måste jobba för kvinnor ska få lika rättigheter som män (inte enbart i lagen). Feminism står för kvinnor ska få det lika bra som män. Feminismen är en del av jämställdsarbetet, men inte allt. Ex så måste ju män kanske få enklare att få ensam vårdnad om barn, vilket kanske inte ingår inom feminismen. Men halva vägen till jämställdhet är ju genom feminism. För du tycker väll inte kvinnor vara underodnade?



Sen är det synd att det finns konstiga människor som kallar sig feminister. Deras åsikter har ingenting med själva feminismen att göra. Synd att folk låter sig trollas. Bara för att det finns idioter så ska vi andra ändra på oss eller? Det är som att inte kalla sig svensk bara för det finns en massa svenskar som är mördare. Bara för att man är Socialdemokrat betyder väll inte det att man gillar Mona sahlin?

2010-01-27 @ 22:44:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0