China Girl

Varje dag försvinner det 1000-tals flickebarn i Kina. 2009 saknades 165 miljoner. Detta är följden av barnamord och aborter på flickor. Flickor är inte lika önskade som pojkar.

Konstnären Maria Ängquist Klyvare frågar sig "vars tar alla flickor vägen?" Idag öppnar hennes utställning China Girl på Västerbottens museum. Jag måste dit!

Utställningen pågår till 16 maj. Och isamband med den kommer det även hållas 2 föreläsningar om ämnet.

18 april - om om hur flickfoster behandlas i Kina och Indien.
25 april - föreläsning om kvinnomisshandel och försvunna kvinnor ur ett globalt perspektiv.

Nice!

Mindre nice är det dock att Sverige undanber Maria Änguist Klyvare att ställa ut China Girl i Kina, för det kan påverka handeln med Kina negativt..

Intresserad av att veta mer och se bilder från utställningen? Läs VFs artikel! http://www.folkbladet.nu/?p=171128

Kommentarer
Postat av: Andréa

Wanna go too :O :D !

2010-04-13 @ 02:33:02
Postat av: Robin Ekman

Bör det vara olagligt att göra abort på grund av fostrets kön?Om ja, vad hände med kvinnans rätt till sin egen kropp? Eller är det möjligen så att du har en kollektivistisk, altruistisk syn på saken, så att kvinnan inte har en rätt att existera för sig själv, utan bara som ett medel för "samhället" att uppnå mål? Det vill säga: hon har rätt till sin egen kropp, så länge det gynnar något högre mål, "jämställdheten", vilket egentligen inte är någon rätt till sin egen kropp, utan kollektivets rätt till den.

2010-04-14 @ 23:10:14
Postat av: Anna

Robin! klart jag inte tycker det ska vara olagligt att göra abort pga fostrets kön! det skulle jag aldrig tycka. Jag tycker bara att kvinnor borde vara lika mycket värda som män.

2010-04-15 @ 16:16:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0