Frankrike visste ni vad det innebar att förbjuda heltäckande slöja?

Att tvinga kvinnor bära slöja är ett förtryck, men genom att förbjuda kvinnor att bära sina slöja förtrycker man dem igen. Slöjan har blivigt en trygghet för kvinnorna, tar man bort den tryggheten är man naken.

Att förbjuda en muslimsk kvinna att bära niqab är ungefär som att förbjuda västerländska kvinnor att ha bikinitopp på stranden. I Sverige finns en stark norm att tjejer inte får visa brösten offentligt. Därför skulle en sådan lag sannolikt medföra att tjejer avstod från att gå till stranden.

Jag kan bara gissa hur många muslimska kvinnor i Frankrike som inte längre vågar gå ut på gatan...

Jan och Maria BerglinDove reklam

Människor blir självsäkra av att efterlikna ideal. I Doves reklam för en deoderant som ska göra huden under armarna len efter rakning säger tjejen på tvn: jag känner mig mer självsäker nu. Jag vågar dansa och röra på mig.

Att man känner sig självsäker för att huden är len och inte stickig efter rakning tyder väll bara på att man inte är självsäker alls. Om tjejen i reklamen skulle vara självsäker, då skulle hon inte ens behöva raka sig under armarna.

Tills Doves deodorant kom vågade inte tjejer ens lyfta på armarna, dansa och röra på sig. Ja många tjejer vågar inte visa armhålan. Många tjejer blir självsäkra av att klä på ett "fejkat" utseende. mascara, foundation, push up, vaxning.. Tjejer måste efterlikna ett ideal för att känna sig självsäkra. Hur osäker på sig själv är man inte då?

Berlin ur genusperspektiv

I went to Berlin.Första dagen kikade jag i skyltfönstret på KaDeWe (en av europas största shoppinggallerior) Killarna på gatan tittade mystiskt på den "kvinnliga" skylltdockan som stod upp och kissade i pissoaren. Underbart!Så här säljer man glass i Tyskland. På väg till Slottet Charlottenburg stötte jag på denna glassskylt utanför en vanlig kiosk. Ja en lättklädd brud får en att bli sugen på lite.. ja glass?På kvällen när jag och mina föräldrar går längst shoppinggatan Kürfustendamm hoppar en gubbe fram och ger en reklam flyer till min pappa. Dorett sexshop. gubben tycker alltså min farsa ska ta med sig frugan och kidsen och gå sexshop en vardagkväll?Altes Museum. Gillar den här statyn. kvinnan är så stor, och mannen så liten. normbrytande. inte traditionella könsterotypen.Altes snuskavdelning. Ett rum med snoppar och sexuellkonstUndra vad den här konstnären hade för problem. Var är alla vaginor?antik porr. väldigt penisfixeradEast side gallery. Manligt hångel på berlinmurenPå berlinmuren är gud en svart kvinnaEn gymkedja som sattsat på ett gym enbart för kvinnor. segregering är inte bra, men vem har inte önskat att kunna lyfta skort på gymmet utan att bli utstirrad av massa spänniskillar.


Sneställt miniutbildning

I dag har jag och Andrea hållt i en miniinformatörsutbildning inom sneställt. Nu är vi i Umeå en informatör mer! Det känns bra!

Vår nya informatör skulle dessutom läsa Genus A till hösten! bra val säger jag, alla i umeå borde läsa genus A till hösten!

Folk som inte tar ansvar för sina barn borde inte skaffa barn

Föräldrar som inte delar lika på föräldraledigheten borde inte skaffa barn

RSS 2.0