flickor, en handelsvara

Fy fan för alla små fattiga flickor i världen som tvingas gifta sig med äldre män. Eller rättare sagt fy fan för alla fattiga pappor (och mammor) som gifter bort sina döttrar och alla ogifta gubbar som köper småflickor.

Hittade en artikel på DN som handlade om barnäktenskap i Jemen, om hur föräldrar tvingar sina barn till äktenskap, ofta av ekonomiska skäl. 
http://www.dn.se/nyheter/varlden/tolvaring-dod-i-barnsang-1.951687

systrar.net

Kom in på en sida som heter systrar.net som jag inte sett förut. En rätt intressant hemsida med både fakta om härskartekniker, feminism, patriarkat, webshop, forum sam nöjen och spännande artiklar. Hittade tex en väska i webshopen med detta tryck på:

 

Märkte även att systrar.net pratar mycket om Simone de Beauvior, vilket får mig att längta efter att slå upp det andra könet som jag fick i julklapp och vältra mig i aha-upplevelser. ("Slå upp det andra könet" låter ju lite grovt. Menar att slå upp som i att öppna boken det andra könet ;d ) 

"Simone de Beauvior menade att den manliga normen inte bara gör kvinnan till mannens motpol, utan också människans. Kvinnan är "det andra" och detta är något som Beauvoir menar har funnits i alla samhällen, vare sig det har gällt slavar, homosexuella eller kvinnor. Ofta är det minoriteter som blivit dominerade, men kvinnor är ju faktiskt inte en minoritet i samhället." (www.systrar.net)


könssegregerat godis
Kinderägg för både de som föredrar Star Wars eller Barbie. Ja eller rättare sagt. En förpacknig för flickor, och en annan för pojkar.


Vi skapar skillnader med hårDen här nyheten har varit i både expressen på på msn. En kvinnlig skådespelare med orakade ben! På msn hade de till och med en omröstning om det var okej med hårigaben på gala. 50% svarade: självklart, man bestämmer själv om man vill raka sig eller inte, medan resten av de 50% svarade: Nej hon ser ut som en karl!

Att det är så ovanligt med en kvinna med orakade ben. Men tjejer har ju faktiskt hår på benen, precis som killar, tills de rakar bort det. Hur kan det då vara okvinnligt att ha hår på benen, vi föds ju med det? Tjejer har hår på benen.

Funderade vidare lite på det hära. Mannen är norm och ska vara manlig, medan kvinnan ska vara kvinnlig. Kvinnlig är man genom att ha långt hår, sminka sig, noppa ögonbrynen, raka benen, armhålorna, måla naglarna mm. Mycket med "kvinnligheten" handlar alltså om att göra om sig för att komma så långt bort från det manliga (och så man egentligen ser ut). Medan männen behåller kvar sitt kroppshår och skiter i att sminka sig samt istället klipper håret och försöker bygga muskler. Vi skapar en skillnad mellan män och kvinnors utseende helt enkelt.

Om tjejer får högre status får killar också sminka sig

Kul att varje gång jag loggar in på min blogg är det någon hemlig person som skriver: "men du det finns folk som är feminster som hatar man, och säger att man är djur. Just det alla feminster är manshatare, feminster är inte för jämställdhet"

Jaha så bara för att man säger att kvinnor har lägre lön än män har man manshatare?

Att det finns folk som kallar sig feminister som är manshatare, har ju inget med feminism att göra. Det är ju deras personliga åsikter. Om en moderat säger att invandrare förstör för sverige, är då helt plöstligt alla moderater rasister?

Ja för det är typ 1 feminst som sagt att den hatar män. Alla andra feminister som älskar både män och kvinnor men vill ha en mer rättvisvärld, dom märks inte.

Det här har bara fått mig att inse mer att fan vilket ojämställt samhälle vi lever i.

Om man är socialdemokrat betyder det då att man gillar Mona Sahlin och håller med allt hon säger?

Om man är feminism, tycker man då likadant som alla andra feminister? neeej. Det enda jag tycker är att män är överodnade och att kvinnor borde få samma rättigheter. Feminister tycker inte att kvinnor ska vara överodnade män. Och feminism är en del av jämställdsarbetet. Att kvinnor ska ha samma rättigheter som män. Men män ska även ha samma rättigheter som kvinnor. Män ska ha samma rättigheter som kvinnor till att sminka sig, ha på sig kjol och högklackat, det handlar också jämställdhet. vad kallas det maskulinism? Saken är att idag är det nedvärderande för en kille att var feminin. Därför måste först tjejernas status höjas, så att det sedan accepteras att killar vill vara som tjejer. I framtiden är killar med rakadeben inte omanliga utan normala, alla borde få välja vad de vill göra oberoende av deras kön.

Den här bloggen ska inte ens handla om feminism, men eftersom folk kommenterar om det så... Det här ska handla om att det är inte jämlikt mellan män och kvinnor.

Ett land utan kvinnor

Ikväll är det en jäkligt bra, men hemsk film på svt2, Ett land utan kvinnor. Filmen handlar om framtidens Indien som efter flera decennier efter abort av flickfoster och mord på flickebarn knappt har några kvinnor kvar. Männen har ingen kvinna att gifta sig med, och där igenom inte heller någon som kan föda hans barn. Indien blivit ett land utan framtid.

Feminism

Varför läser folk som är för jämställdhet, men emot feminism den här bloggen? Sjukt att samhället kan vara för "jämställdhet" som innebär lika rättigheter för män och kvinnor, men mot feminsm som innebär samma sak. För att vara för jämställdhet, måste man väll vara feminist först? Feminismen är en del i jämställdhetsarbetet.

Ordet
Ordet feminism har fått dålig betydelse. Kanske för att vissa "feminister" som fått synas har inställningen: Män är djur. 

Det är väll kvinnohat att slå sin fru? Att ge kvinnorna lägre lön? Att normerna "tvingar" frugan att ta hand om disken, matlagningen och tvätten, medan gubben ser på tv? När kvinnor hatar att män slår sina fruar - är de manshatare.

Jag kan tänka mig att en anledning till varför feminism har blivigt ett dåligt ord är pga av den manliga överordnaden - alla gamla gubbar som är rädda för kvinnornas frigörelser, och tycker att lika delad barnledighet är skit. Killars dåliga inställning till feminism gör att även tjejer anser att feminism är dåligt.

En feminist är:
1. en person som tycker att mannen är överordnad kvinnan.
2. Som tycker att samhället borde vara jämlikt för män och kvinnor.

Tycker man att kvinnor ska ha mer makt en män, är man inte feminist.

Tycker man att män ska ha mer makt än kvinnor, är man inte feminist.

"Gubbar"
Jag sympatiserar inte med någon som "hatar män". Jag tycker inte samma sak som "alla andra feminister", Ni kanske inte vet att det finns massor av olika inriktningar inom feminism? Feminism är som politik, det finns höger och vänster och sedan en massa olika partier och frågor folk tycker olika i. Och jag tycker inte man ska göra skillnad mellan män och kvinnor, men det är genom att göra skillnad vi märker olikheterna och orättivisan, det är därför man gör det.

Mäns rättigheter
För mig handlar det inte bara om kvinnors rätt, utan lika mycket om mäns frihet att få gråta till film, vara pappalediga och dricka cosmopolitan. Varför får män högre straff än kvinnor då de döms för våldsbrott? Att samhället är ojämställt är dåligt för killar också. Vi borde inte bli stöpta ur former till pojke eller flicka. Vi borde inte låta föreställningar om normer styra oss.


Magnus Betnér vill också dansaPablo roberto - killen som inte riktigt fattat det

 

Ni som inte kallar er feminister: är ni emot jämlikhet mellan män och kvinnor?

bästa reklamenHaha, den här är awesome! (klippets titel var väll lite fel dock)

Damernas detektivbyrå

Det bästa med söndagar är ändå Damernas detektivbyrå. Alltså tv serien som går på ettan kl 20.00. Serien som är gjort efter Alexander McCall Smith böcker är bara så awesome. Något kul är att Oprah provspelade för huvudrollen! men hon fick den inte. Damernas detektivbyrå, som handlar om en tjock afrikansk kvinna som startar en detektivbyrå är bra för att:

1. Huvudpersonen Mma Ramotswe är världens härligaste.

2. En film som innehåller fler mörkhyade, mer människor utan perfekt utseende och mer kvinnor än vad mycket annat som visas på tv gör.

3. Den afrikansk miljön!

4. Den mysiga storyn.

5. Den är feministisk! Mma Ramotswe trotsar odsen och blir egen företagare, fast hon är kvinna. Hon påpekar även ständigt att hon trivs som ogift och att hon kan skydda sig själv - hon behöver ingen man.

Kvällens avsnitt imponerade med att de pratade om glastaket - det osynliga hindret som gör att kvinnorna stannar på karriärsstegen, och istället befodras män till topppositionerna.Bild: http://minxblogg.com/wp-content/uploads/2009/04/det.jpg


Snusk gubbenLäste just på aftonbladet om den "Israels Fritzel". En 60 årig gubbe som har ett harem med 32 fruar och 89 barn som han håller som sexslavar. Usch, snacka om äcklig gubbe.

Räddningen i nöden

Blir så less på människor som tycker jämställdhet är tråkigt, och säger: det räcker nu, det är ju tillräckligt jämställt. Tillräckligt jämställt? Var 5:e minut blir en kvinna misshandlad av en man. 50% av alla kvinnor i sverige har någongång blivigt utsatta för sexuella kränkningar av en man. Är det vad ni kallar jämställt? Inte som att folk klagar på att "nu är samhället tillräckligt orasistiskt, nu är det nog, utlänningarna får nöja sig nu. Det är väll inte så farligt att de har sämre lön och blir kallade för neger och blatte". Att inte vara feminist är på samma skala som att vara rasist. Att som kvinna inte kalla sig feminist är som att bajsa sig själv i ansiktet. Att som pojkvän inte jobba för jämställdhet är att förtycka sin tjej.

För att pigga upp mig lite besökte jag Sandys blogg. Hon hade några feministiska inlägg som fick mig på bättre humör. Någon att sympatisera med är det bästa!

Det andra könet
E
tt intressat inlägg Sandy länkade var till bloggen brutaltverbal. Ett inlägg som handlade om komik. Varför kan killar kan vara roliga genom att vara äckliga men inte tjejer och varför utgår tjejers skämt alltid från deras kön. Varför tycker vi att de kvinnliga komikerna är så mycket sämre än de manliga?

Klicka här för att läsa inlägget.

Café gör skillnad på män och kvinnor

Klickade mig in på Cafés hemsida idag för att läsa en intervju. Även om Café är en respektabel tidning som inte längre består halvnakna brudar (som tidningen Moore gör) kunde jag inte undgå att nästan alla bilderna på de porträtterande kändiskvinnorna var sensuella och ofta visade rätt mycket hud. Bilderna på de porträtterande killarna däremot visar nästan uteslutande välklädda män, business män och ansiktsbilder. Ok att Café är en tidning som riktar sig till män (oftast hetrosexuella), de borde kanske inte ha sensuella bilder på män. Men att ha vanliga bilder på män och sexiga bilder på kvinnor bredvid visar hur män äras för vad de är bra på, medan kvinnorna äras för sina kroppar och görs till objekt. Varför ska kvinnorna posera sexigt när männen inte gör det?

De sexualiserade bilderna:
    
Carolina Gynning i Café, en av de mest sexualiserade bilderna jag hittade. Fotot på Henrik Rydström var det porrigaste jag hittade på en man.


Det vanliga:

     
Moneybrother. Vanlig porträttbild på en man. En typiskt porträtt på en kvinna ser ut som Kenzaz. Lite avklätt men inte nacket, sexig pose och en sensuell blick.

Det nakna:
     

När killarna är nakna, tex Mikael Persbrandt, kan de vara nakna och "fula" dvs feta och håriga. När tjejer är
nakna, ex Camilla Thorsson, så ska det ändå vara fint att se på. Antingen konstärligt, vackert eller sensuellt.

Alexander Schulman:

    
Schulman får en egen kategori bara för han är så äckliga på dessa bilder. Först har vi: män kan vara nakna och äckliga på bilder. Sedan: Män kan ha kostym på sig (kläder) medan tjejen som är hans objekt är naken (med klackeskor). Vilken temperatur är det i det här rummet egentligne, är det Schulman som är frysen eller tjejen som är varm av sig?


Bilder från: http://www.cafe.se/?id=20213


Tjejer ligger också för status

På tal om att Kimmels forskning som visar att killar ligger med tjejer för att få status, så ligger väll även tjejer med killar också för att få status? Menar inte att den enda anledningen att man har sex är för status, menar att det inträffar (medvetet eller omedvetet) att man hellre ligger med någon för att man får högre status av det. Tror det finns rätt mycket tongåringar som "ligger för att ligga". Hade oskuld (förjävligt ord) varit det finast man kunnat vara i vårt samhälle hade det antagligen funnits fler.

Killar ligger med tjejer för att få killar

Hörde en intervju med Michael Kimmel på radion idag. Har väll inte så stor koll på honom egentligen men vet iallfall att han är en av världens främsta maskulinitetsforskare och forskar om varför grabbar beter sig som dem gör. I Kimmels nya bok Guyland visar forskningen det rubriken säger. Killar har sex med tjejer för att få status av killar. Egentligen handlar hela livet om att få status av killar, för så väl tjejer och killar. Killar vill köra snabba bilar, ha sex med många tjejer och slåss för det är manligt, de ska bevisa sin manlighet och så de slipper bli kallade bög och fjolla. Killar vill ha muskler för tjejerna, killar vill ha muskler för att visa andra män, killar vill ha muskler för att ragga tjejer, så de kan visa andra män att de kan få brudar. Ganska uppenbart.

Även om tjejer bara ska va snygga och slyna sig för män, så tror jag ändå att det är samma sak bland brudar. Tjejer gör sig lika snygga om de ska hänga med tjejkompisarna eller om de ska hänga med killar. Bland tjejer är det kul att ha snygga skor eller en fin tröja. För tjejer ger varandra beröm för sådana saker. Det är inte lika ofta en kille släpper kommentaren: Men gud va snygga skor! Om han inte ens tittar på dina skor, är det väll inte värt att ha ett par snygga. Tjejer klär upp sig för tjejer. Även om tjejer får status av män, så betyder de andra brudarnas åsikt mycket. Kanske för att tjejer ska "finnas till" för alla. De ska tycka om och vara omtyckta.

Det här med att behöva bevisa sin manlighet för andra män får mig att känna lite: skönt att man tjej. Vilket för mig in på en annan tanke. Igår när jag och Björn sappade förbi Married with kids:

Peggy till Marcy:
God bless us!
Marcy: He did, he made us women!  Bild: Nina Hemmingsson - Jag är din flickvän nu.


Photoshop

Har suttit och youtubat "redigeringsfilmer" idag. Sjukt vad man retuscherar bilder i media egentligen. Tanken slog mig: Varför får man retuschera bilder till reklam mm, men inte dopa sig i en idrottstävling? Ok, att dopa sig är farligt. Men alla små tjejer med dåligt självförtroende och människor som svälter sig och har ätstörningar är väll ett bevis på att även retuscherade bilder är farligt? Dopning får människor att prestera bättre vid tävlingar, retuscherade bilder får människor att se bättre ut på bild. Resultatet blir bättre, men vägen dit är att "fuska", det är fejk. Är man dopad är man inte äkta, är man retuscherad är man inte heller äkta. Dock stöter man bort alla som är dopade och alla som är icke-retuscherade. Retuscherat måste allting vara.


Dove Evolution:
Den här reklamen gillar jag!Det dryga när man ser sådana där dom syftet är typ: skit enkelt att göra en ful person snygg, så finns det alltid massa folk som kommenterar (tonårstjejer): Gud vad duktig du är, Åh hur gör man, jag vill också lära mig. Berätta, kan du redigera en bild åt mig? (ja dom vill lära sig hur man retuscherar bilder, så dem kan göra sig själva smala, snygga, acne fria mm, så de kan lägga ut snygga bilder av sig själva på internet. Bilder som puckade tonårsgrabbar kan kolla på för att sedan säga sliskiga kommentarer till tjejerna, så tjejerna känner sig eftertraktade)


Efter ha sett dom här filmerna fick jag lite lust att pröva på att redigera jag med, är inte bra på photoshop dock så gjorde bara det enklaste:


1. Den oretuscherade bilden jag utgick ifrån.


2. Tog bort födelsemärken, bytte färg på ögon och hår, fixade lite på ögonbrynen, fyllde i ögonfransarna, tog bort hår i pannan, ritade till lite överläpp och fyllde i läpparna. 


3. Ny färg på ögonbrynen, ändrde färg och ljusstyrka på bilden.

Även det jag gjorde var bus enkelt och gick snabbt att göra, tycker jag ändå att jag kom ganska långt från orginalet. Fine, man redigerar och retuscherar för att få snyggare bilder. Okej att ta bort en finne och fixa till lite. Men den idag fixar man ju inte till "lite" direkt. Det är inte okej att förlänga ben, förstora ögon, fylla ut läppar och fixa om näsor, anledningen att man gör det måste ju vara för att man inte har en "perfekt modell" och anledingen till att man inte har en "perfekt" modell måste ju vara för att det finns ingen som fyller kraven som samhället kräver. Varför ska vi eftersträva något som vi inte kan eller borde vara. Varför har vi ideal som är omöjligt att uppnå?
 

Shopping och Filmkväll

Det är svårt att lära gammla hundar sitta
Gårdagen började med att jag, mor och far skulle besöka Media Markt, för första gången och köpa en radio till köket. Alla vet redan hur det kommer vara: Pappa kör bilen, mamma sitter brevid, och jag där bak. Eftersom min far är lite seg av sig, var jag och mamma klara först och stod ute och väntade på chauffören. 

Jag: Mamma, kan inte du köra? (iof kan lika gärna jag köra, men jag är lat och orkar inte, vill bara inte att pappa ska köra som alltid!)

Mamma: Nä men pappa får köra. Han kör ju så sällan.

Jag: Så säger du alltid. Alltid när pappa är med i bilen är det han som kör. Varför är det så? Ja iof klagar pappa bara när vi kör..

Mamma: Ja han gör ju det.

Jag: Men vi måste stå emot det! Han ska inte vara familjens överhuvud.

Mamma tar nyckeln och blir dagens chaufför. Jag sätter mig brevid henne i framsätet. Pappa kommer äntligen ut, snopen sätter han sig i baksätet: jaha ska ja sitta här ja. Har ni haft på bil värmen? Det känns ju inte, anna kan ta och kolla om den är varm.

Mamma förklarar att bilvärmen varit på. Jag förklarar att det är VARMT i bilen. Mamma förklarar att det är ju han själv som haft bagageluckan öppen.. Jag förklarar att han ska sitta tyst där bak och inte klaga massa. Pappa skojjar till det med: hehe kvinnor..

Nägra minuter senare: NÄ ni har gjort något, ni har rört nån knapp. KOLLA DÄR! har den där varit avstängd, ååh då blir det ju så luften bara cirkulerar runt, ta o tryck där anna, NEJ inte där där! Nähä, jaha, knappen var inte avständ.. Pappa inser att han har fel. Mamma berättar om hur mycket han klagade på hennes bilkörning när de bilade till Stockholm förra veckan. Pappa fullföljer med att använda härskarmetoden: förlöjligande.

Ja pappa kör alltid bilen. Kanske för det är traditionelt manligt. Den som är chaufför har makt. Klart vi inte vill köra när han bara klagar på oss.. Varför äre alltid gubbarna som ska köra och tanterna ska sitta brevid? varför är bilar en kill sak, när det ffs är vetenskapligt bevisat att kvinnor är bättre på köra bil.

Väl framme på Media Markt fick vi allafall med oss en radio och jag köpte mig en Ipod!Ny radio!Min nya favorit!


Filmkväll

Dagen avslutades med en film kväll hemma hos Andrea med Mikaela och Madelein. Vi såg bla filmen The Reader. Den var lite speciel. Att en film kan vara så söt och så äcklig på samma gång. Ja den handlar ju om en 15 åring som har en 30 årig älskarinna. Det är äckligt. Men det är fint.

Det vi disskuterade under kvällen: Vi gillar inte åldersskillnader, det är konstigt. Ja iallafall i yngre åldrar. en 15 åring är inte vuxen och har knappt börjat sin utbildning, en 30 åring är vuxen och redan klar med sin utbildning. Det är helt olika stadium på livet, sett från att man ska leva ihop. Men som älskare kanske det är okej, även om det är lite äckligt, ändå. Sex är väll samma sak oavsätt ålder?

Vi pratade även om att om det hade varit en 15 årig tjej, och en 30 årig man hade alla tyckt det var pedofili och att mannen utnyttjade tjejen sexuellt. En 15 årig kille kan bli upplärd av en äldre älskarinna, en 15 årig tjej blir utnyttjad om har en äldre älskare. Eller rättare sagt äldre män våldtar, äldre kvinnor gör det inte, unga pojkar vill ha sex, det vill inte unga flickor.

Bilder från Andrea:
Andreas affisch från Sneställt.


Hittade en artikel i Femina som handlade om jämställdhet och arbetsmarknaden:Sverige har en av världens mest könsuppdelade arbetsmarknaderDe mest jämställda yrkena: Revisor, journalist, författare, kock..


Trafficking

Läste just några artiklar på expressen som handlar om svenska män som tvingat unga tjejer från öststaterna att sälja sex.

Den första artikeln hanlar om de män som dömts för att sälja kvinnor. Tex "Sexmonstret för västerås" som bla sålde sin sambo till över 100 män.
http://www.kvp.se/Nyheter/1.1839490/mannen-som-saljer-kvinnor


Den här artikeln handlar om en 17årig tjej från Slovakien som kom till Sverige för att tvingas sälja förnedringssex till män.
http://www.kvp.se/nyheter/1.1839448/hon-saldes-pa-villabordellen


Som alltid då kvinnan är offer: Extremt få döms för människohandel.
http://www.kvp.se/Nyheter/1.1839443/extremt-fa-doms-for-handel-med-manniskor

Mannen är norm på facebook

Nyss när jag var inne på facebook såg jag detta under notifications "Michaela Lund asked us and noticed that you are one of his top fans! about an hour ago"

Mannen är norm på facebook. Så alla blir tydligen automatiskt tilltallade som "han". Michaela Lund är faktiskt en hon. One of her top fans, tack! eller så kan vi ju bara kalla alla till IT.Let's Dance


Ikväll var det premiär för Let's dance, brukar väll egentligen inte se det men idag var ett undantag - Var helt enkelt tvungen att se Gudrun Schyman! Det var ett par intressanta minuter. Gillade att hon 1 hade på sig en kappa i början, och sedan slängde av sig den samt glasögonen, och blev en relaxad dansglad människa istället för en strikt politiker, gillade 2, att hon sa att man borde turas om att föra i dansen varannan gång. Ja borde man inte det? Man borde turas om att vara aktiv och passiv varannangång i det mesta (i det, där det är svårt att vara lika delaktiga och bestämma lika mycket båda två) Varför ska alltid mannen styra och kvinnan följa?Premiär dansen!

En riktig man


Hittade detta underbara som Hanna Fridén ritat.

Jämställda män blir gifta

Läste på aftonbladet att en studie visar att i länder där männen oftare hjälper till med hushållsarbete är äktenskap vanligare. Kan väll stämma. I "jämställda Sverige" är äktenskap det normala civilståndet, och i Italien är ju födseltalen låga eftersom kvinnor inte vill bilda familj - eftersom de då måste bli hemmafruar och bli ekonomiskt beroende av sina män. Jag skulle nog inte vara lika intresserad av ett ingå ett äktenskap om det innebar att jag ska diska, tvätta och städa efter min man. Iof visade en undersökning från 1998, isamband med kvinnomaktutredningen att den enda gången en man och en kvinna gjorde lika mycket hemmaarbete var när kvinnan arbetade heltid och mannen var arbetslös. Ett äktenskap i Sverige idag innebär visserligen att kvinnan ska göra mycket obetalt arbete, men det innebär även att mannen ska hjälpa till. I vissa andra länder innebär äktenskapet att kvinnan ska städa och mannen ska se tv.
http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article5627509.ab

Magnus Betnér


Varför vi gillar Magnus Betnér. Så jäkla sant.


Evolution

F! reklam

Youtubade lite och hittade en del awesome filmer från F! Vet att många har väldigt svårt för Gudrun Schymans politik. Kanske för att hon är kvinna, feminist och aktiv. Men när man förstår henne är hon kickass!


"Gubbar, gubbar, gubbar"
Awesome reklam!


Feminister har bättre sex

Det vi alla redan visste. En undersökning har visat att feminster har bättre sex. Dock verkar det finnas många sura miner från alla gubbar där ute som anser att de också har bra sex. Klart de har, de har ju sex på deras hata-kvinnor-villkor haha!

Nämen finns det så mycket att ifrågasätta? Folk som är feminster, eller är i relation med en feminist har bättre sex. Jämlikt, rättvist, på bådas villkor och självsäkert. Klart det är bättre sex utan hierarki och objektifisering.


http://www.expressen.se/debatt/1.1822211/vi-feminister-har-visst-battre-sexJämställdhet VS tradition

Läste i en undersökning att under julen går jämställdheten ut och traditionen in. Kvinnorna städar, bakar, lagar mat och köper julklappar. Männen hugger julgran och är tomte. På midsommar fixar kvinnorna fortfarande maten och städningen medan männen grillar. Hur lång tid tar det att vara tomte jämfört med städa, baka och laga mat? Är det inte den som grillar som får all credit?

Bäst = bra?

I dag är jag förbannad. Jag är sur på att bo i världens bästa land, Sverige. Det borde inte handlar om att vara bättre än de länder som är sämst. Utan att faktiskt också vara bra. Inte konstigt att vi anser oss vara världens bästa land när vi jämför vår demokrati med diktatur, vår ekonomi med Zimbabwe, vår miljöpolitik med USA och vår frihet med något korrupt land. Bara för att vi inte är värst, betyder det att vi är bra?

 

1976 dömdes 96% av alla våldtäktsåtalade. 10 år senare var siffran endast 33%. I alla fall jag läst har hovrätten friat gärningsmannen från våldtäkt. Enligt lagen får man inte ha sex med en person som sover. Enligt hovrätten kan man inte bevisa att gärningsmannen visste att offret sov. Märker man inte om någon sover? I Sverige behöver man enligt lagen inte vara två för att ha sex, båda behöver inte säga ja. Inte ens om du säger nej är det en våldtäkt. För gärningsmannen kan ju inte veta att du verkligen menade nej. I världens mest jämställda land, Sverige, kan man undra om det finns en koppling mellan att gärningsmän ofta får förmildrande straff, att staten flera gånger velat sänka straffet för våldtäkt och incest brott och det faktum att dessa brott nästan enbart begås av män, mot kvinnor. Och att de som har mest makt i vårat land faktiskt fortfarande är män. Lagen legitimerar att män har makten till kvinnors kroppar, att kvinnor är ett objekt. Det är alltså okej att börja ha sex med en människa som ligger helt still, blundar och inte på något sätt har visat intresse. Det är okej att ha sex med en annan människa, fast denna inte vill det, om du bara låtsas att du trodde personen egentligen var villig. I Sverige är det ok för killar att bruka kvinnors kroppar.  Att Sverige trots detta kallar sig världens bästa land, måste betyda att vi inte ens räknar kvinnor, hälften av vår befolkning som fullbordade människor. Vi kanske är bäst, men i denna värld betyder det ingenting. Vi är inte ens nära till bra.


RSS 2.0