Trodde Damkronorna spelade ishockey

Letade efter TV- tiderna för OS och hittade efter några googlingar en sida där det faktiskt stod vilka tider vilka tävlingar visades, något jäkligt förbryllande var dock att ishockey och Damkronorna var två olika kategorier.. Så Damkronorna är inte Ishockey alltså?

"Sändningarna sker i SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen samt SVT HD . OBS att sändningstiderna är angivna i Svensk tid.

(http://tv-tips.tv-tabla.com/2010/02/12/vinter-os-i-vancover-2010-sandningstider-for-tv/#Ishockey)


Varför finns namnen Tre kronor och Damkronorna ens, våra andra landslag i ex fotboll har väll inte något liknande namn? Ironiskt också att i Sverige är det ingen som bryr sig om "damhockey" men direkt vi förlorar i OS så är det så jäkla pinsamt helt plöstligt och vi skäms för att Sverige är dåliga. Kanske någon som insåg att Kanada är ett land som satsar på ishockey, och där även tjejer kan spela. Kanada är bra.

Vi får väll fara hem och satsa mer på våra Damkronor och uppmuntra fler duktiga tjejer att spela hockey så vi får konkurens i "damhockeyn" så kanske det slipper vara så jääkla pinsamt nästa gång.


Könsrelaterat våld, en kvinnofråga?

Underbaraclara ställer sig frågan: Mäns våld mot kvinnor anses vara en kvinnofråga. Hur kan det vara en kvinnofråga när det är män som slår?

"Jag och min syster är i Barcelona. Vi sitter på en parkbänk och dricker kaffe. En bit därifrån står en ung man med en cykel. Han verkade vänta på något, för han har stått där länge. Plötsligt upptäcker jag att han har snoppen framme. Han tillfredsställer sig själv medan han ser på oss. Jag blir så djuriskt djävla förbannad. Så jag reser mig upp och går fram och säger fy fan du är så djävla vidrig och dessutom har du en liten snopp. Jag känner mig lite tuffare men på kvällen kan jag inte somna"
/ http://www.folkbladet.nu/?p=160512#comment-151714

Ja hellre låter vi kvinnorna anpassa sig efter männens våld och därigenom begränsar kvinnor, än att inse att det faktiskt är våra bröder, söner och pappor som slår.

Manliga teaterchefer sextrakasserar kvinnliga anställda

Var tredje kvinna i teater och filmbranchen har blivit sexuellt trakasserad visar en granskning gjord av Ekot. Oftast är det ressigörer, producenter och teaterchefer som trakasserar. Det handlar alltså om män med makt som utnyttjar människor som är i beroendeställning till dem. Mest utsatta är skådespelerskorna.


Läs skådespelarnas berättelser om övergreppen här: http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3437&grupp=10329


Artiklar om nyheten
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/varannan-skadespelerska-sextrakasserad_4268421.svd

http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/sexuella-trakasserier-vanligt-inom-svensk-teater-1.1045465

"Alla män är tänkbara pedofiler"

Flygbolaget British Airways har en regel om att män inte får sitta bredvid okända barn på deras flygningar. Typ för att män kan vara pedofiler.. En diskriminerande säkerhetsåtgärd?!

http://www.friatider.se/flygbolag-stams-for-mansforakt

Mer än hälften av alla kvinnor har utsatts för sexuellt våld

Enligt Slagen dam har var annan kvinna i sverige blivit utsatt för våld av en man.(http://www.brottsoffermyndigheten.se/default.asp?id=1852) Våld är mer en slag. Våld kan vara psykiskt, fysiskt eller sexuellt, det kan vara en viskning i örat eller en klapp på rumpan. Såg detta inlägg hos Hanna Fridén.

"fina hanna, ikväll när jag gick hem cyklade en kille förbi och grabbade ett ordentligt tag om min rumpa, tryckte till några gånger och cyklade sen obekymrat vidare. kvar stod jag lätt chockad och jävligt äcklad o ledsen och ville skjuta honom i nacken, jag kände mig så fin i tyllkjol och glittriga strumpbyxor och lyssnade på love will tear us apart som jag alltid gör när jag vill låtsas som att jag är med i en film och gatorna är tomma. skriver det här till dig bara för att du nog förstår. jag känner mig tom, gång efter gång ska sånt här ske och jag går och lägger mig, fast inte ensam det där sitter kvar alltid på hela kroppen. måste nog be om ursäkt att jag väller ur mig mitt här. ibland behöver man bara en som stryker en över håret och säger att allt blir nog bra tillslut vem det än må vara."

- Eva


Patriarkatet i sverige 2010. Ett uttryck av mäns våld mot kvinnor. Det snälla killar kanske inte vet att det finns en hel del andra killar som har gett sig själva tilllåtelsen och makten att utnyttja kvinnors kroppar. Även om 95% av alla killar är "snälla killar" (de som inte använder våld mot kvinnor) så stöter 50% av alla tjejer någongång under sitt liv på en av de här 5% killarna.


Sneställt och Kvinnojouren

Idag har jag och Sneställt Umeå haft en utbildning för nya informatörer! Så himla taggad man blir av att höra om nya personers syn och intresse av genusfrågor. Det känns så bra att genom Sneställt få en möjlighet att påverka och jobba aktivt med genusfrågor. Fler människor och lite nytt tänkande är kanske det som behövdes för att stärka mitt engagemang för Sneställt.

Btw blev jag jätteglad här om dagen när jag fick ett mail av Kvinnojouren i Umeå! Hade helt glömt bort att när vi var där med Genusklassen hade jag lämnat min mail på en intresselista för en Studiocirkel under våren. Jag hade inte ens tänkt skriva mitt namn på den där listan eftersom jag tänkte att jag ändå nog inte skulle vara kvar i Umeå till våren.. men sen så fick jag ju heltids jobb här så gissa om jag är glad att jag skrev på!

Fast lite rädd är jag också.. Dels för att Mäns våld mot kvinnor är ett jobbigt ämne att prata om, man får säkert höra rätt mycket jobbig sanning (det fick jag iallfall förragången jag var där). Men mest "rädd" är jag för att jag kommer upptäcka hur sviniga pojkvänner och äkta män det finns medan jag samtidigt har världens snällaste kille.  Och att Det kommer kännas fel.. Det här är en äkta kvinnlig egenskap, man vill inte utmärka sig och vara bättre än någonannan. Det här skräckscenariot kommer ju förmodligen aldrig att inträffa MEN Skulle en kvinna säga: "ja min man slår mig varje dag" så vill jag hellre kunna instämma: ja min kille också, det är för hemskt! än att säga: "ah nä jag och min kille vi är världens mest jämställda par, vi älskar varandra och har det så himla bra." Inte för man skulle vilja bli misshandlad bara för att kunna förstå vad andra pratar om, men man skäms nästna för att man har det så bra när andra har det så dåligt.. Mäns våld mot kvinnor är ett av de största människorättsproblemen som finns i världen!

Det känns råbra att gå studiecirkeln och där igenom få fler möjligheter till att vara aktiv och påverka så mycket som man kan!

Vad är mer kvinnligt än vagina?

Googlade på ordet manligt.

Kom in på en sida som hette pojkflicka.se där det stod stort: "Testa hur manlig och kvinnlig du är!" Intressant, vad är det här för skit tänkte jag och gjorde testet med frågor som: vad är volvo? har du något rosa plagg?

Så det är det som är manligt och kvinnligt. Det är färg på kläder och relation till volvo som avgör. Trodde det var sädesceller och äggceller som var skillnaden. När kommer det något riktigt manligt och kvinnligttest (om det ska finnas test i "manligt" och "kvinnligt") med frågor som: har du penis eller vagina? För det kan väll inte finnas något mer kvinnligt eller manligt än det? Pojkflicka.se kunde lika gärna vara "testa hur hjärndöd du är och hur bra du följer samhällets normer" Ja det var ett test om hur bra (eller inte bra) ens egenskaper stämmer in på samhällets normer om kön..

Inte för att det är något serriöst med sådana där test, men inte avgörs väll kön beroende på vilken färg på tröjan man har?

Eller ja just ja. Det är ju det de gör. Alla vet ju att rosa tröja innebär att man är tjej.. Hihi

Dagens Citat

"Feminism is hated because women are hated. Anti-feminism is a direct expression of misogyny; it is the political defense of women hating."


Andrea Dworkin                                                                               


Sneställt utbildning

Imorgon 10.00- 17.00 är det dags för Sneställt utbildning här i Umeå. Kul med ny termin och nya informatörer tyck ja!

Vill du veta mer om vad Sneställt är besök hemsidan ;)
www.amnesty.se/snestallt




"Antifeminister - Dags att dra erat strå till stacken?"

Hanna Fridén tycker det är dags att antifeministerna drar sitt strå till stacken. Läs inlägget!

Amningshets

Jag förstår inte riktitgt varför jag är intresserad av det här området, men åh det är så himla intressant! Amningsdebatten alltså..

Sverige verkar ju tydligen lida av amningshets där vården säger att amning är barnets bästa och skyddar mot allergerier och infektioner. Men enligt forskning är det ingen skillnad på hur barnet påverkas av bröstmjölk jämfört med mjölkersättning. Varför ska man amma med smärtor när man kan ha det jämställt med nappflaska?

"Efter att man fött barn följde amningshetsen: mammorna skulle amma i hundra år - oavsett smärtor, feber, bölder"
(http://www.dn.se/blogg/catiasblogg/2010/02/10/propaganda-till-mammor-6153)

Hittade ett bra blogginlägg från Skriet från kärnfamiljen som nyligen varit med i aktuellt och diskuterat om amningshetsen. Läs det här

"Vården ljuger om amning"
 
















 Amning känns ju sjukt stenålder! Ändå har kvinnor som väljer att amma ökat med 50% de senaste 30 åren, läste jag här (och nu har vi ju till och med Ragnar)

Funkar det fint så funkar det. Men om amningen inte funkar, varför då hetsa?

Olympiska Spelen

Det är dags för Vinter-OS 2010.

De olympiska spelen har ju funnits sedan antiken, men under antiken fick kvinnor varken tävla eller se på spelen, så jag blev lite nyfiken. När fick kvinnor börja delta i OS?

Hittade den här artikeln.

"Att idrottares "omöjliga" prestationer, när de pressar gränserna för vad människor kan åstadkomma och sätter fantastiska rekord, mottas olika beroende på om de är män eller kvinnor är ett exempel på att det är svårt att hantera högpresterande kvinnor, enligt Helena Tolvhed.

– Caster Semenya blev misstänkliggjord och Usain Bolt blev beundrad, han blev den stora grejen under VM utan att det ens var särskilt mycket dopingsnack. Att vara övermänsklig är för en man något positivt. Kvinnor blir inte övermänskliga, för de blir inte bättre än männen. De blir utomkvinnliga – och det är inte positivt."

Ett urval av kvinnornas inträde på OS-programmet.
1900: Tennis och golf
1920: Konståkning
1924: Fäktning
1928: 800 m (togs sedan bort), diskus, 100 m, höjdhopp, 4x100 m
1948: Kanot
1960: 800 m
1976: Rodd
1980: Landhockey
1984: Maraton
1998: Ishockey
2000: Tyngdlyftning
2012: Boxning

Helt sjukt, Boxning är inte tillåtet för damer än!?

Tydligen är inte alla så glada att det ska bli tillåtet heller. Hittade det här. Den svenska boxaren Naim Terbunja vill inte att brudar ska få tävla i hans sport "Jag hoppas att damboxningen inte blir OS-sport. Det skulle förstöra boxningen" Anledningen varför det skulle förstöra sporten? Jo för att damerna skulle innebära färre klasser för killarna och alltså mindre chanser att vinna.

Och än sålänge har inga herrlag fått tävla i konstsim i OS. Beror det på att killar inte har den biologiska förutsättningen att utöva konstsim eller beror det kanske på samhällets föreställningar om vad som är manligt och kvinnligt?


Dagens Citat



A woman without a man is like a fish without a bicycle
/ Gloria Steinem

 


Liten hjärna

Hihi Pablo!

"Lökarna ska vara små i vår"

Små bröst gäller i vår, så står det på aftonbladet.se. Terri Herrera Eriksson har skrivit en krönika utifrån artikeln. Terri anser att det är konstigt att det finns bröststorkelstrender men förstår varför kvinnor föredrar mindre bröst. Jag kan bara hålla med.

"Stora bröst innebär tveklöst att en viss typ av snubbar aldrig tittar dig i ögonen när ni pratar utan snarare har en dialog med något nedanför din hals. Och nej, det hjälper inte att bära polo."
(http://www.aftonbladet.se/wendela/article6572015.ab)

Frihet eller förtryck?

Slöjan, mannens ögonbindel
Hittade en intressant insändare i en tidning som berörde ett ämne som jag brukar fundera över. Om den muslimska kvinnan bär sin slöja för att dölja sig från männens blickar (så att männen kan ägna sig åt ut istället för att spana brudar) Då hade ju egentligen lika gärna männen kunnat haft ögonbindel på sig. Men istället valde man att kvinnorna skulle anpassa sig efter männens behov.



Frihet och förtryck
I västvärlden så är det rätt vanligt att tycka att den muslimska kvinnan är förtryckt. Även insändaren står fast vid det. Jag samtycker med insändaren men tror ser ändå någon typ av rasism i påståendet "den muslimska kvinnan är förtryckt". Muslimer har blivit någon slags hackkyckling pga att de är annorlunda och kopplats ihop med hedersmord, talibaner och självmordsbombningar. I Sverige är det mer än okej att tycka att Islam är dåligt. "Deras kvinnor" är helt klart förtyckta för de får inte visa sin uringning. Samtidigt är ju så klart "våra kvinnor" helt fria, därför de får (ska) vara sexigt klädda på krogen. (och med det kommer även friheten att svälta sig, vara missnöjda med sina kroppar, plastikoperar sig för att försöka få perfekta kroppar och betraktas som ett sexobjekt..) Det är enkelt för oss att tycka att Islam är dåligt och att muslimska kvinnan är förtryckt. Det är lätt att säga "det är bara invandrare som våldtar".. För här i Sverige har vi ju det så himla bra?

Den västerländska kvinnan
Förra året under en religionslektion fick min klass påståendet "Den muslimska kvinnan är förtryckt". Majoriteten av klassen instämde. När nästa påstående löd "Den västerländska kvinnan är lika förtryckt som den muslimska" var det enbart jag som höll med. Förtryck är ett hårt ord. Men många gånger har nog den muslimska kvinnan liten frihet, att tex själv välja att inte bära slöja. På samma sätt har även den västerländska kvinnan inte full frihet att göra eller se ut som hon vill. Den västerländska kvinnan ska varken ha för uringat eller för hög krage på tröjan. Även om man i Sverige har friheten att välja att inte sminka sig, inte använda BH och strunta i att raka benen så är det inte helt okej enligt normen. En tjej utan BH är ändå "den där tjejen har ingen BH!" Även om man som tjej inte orkar raka sig under armarna så gör man det. För man känner sig tvungen. Annars blir det obekvämt om folk ser att du har hår, för en tjej med hår under armarna är ju konstig och äckligt! (eller jäkligt cool) 

Mannen begränsade frihet
Fast mannen är överordnad kvinnan har även han en begränsad frihet. Någon sa till mig att även om mannen är överordnad kvinnan så är mannen alltid underordnad makten. Den manliga överordnaden har gett män en begränsad frihet.

Saker som förknippas med kvinnlighet är ett BIG NO för killar. Då de manliga egenskaperna alltid har värderats högre, ex rationell och stark har ordets mottsats, ex ordet svag tillskrivits kvinnan. Män och kvinnor ska på något sätt vara motpoler till varandra, och därför är det tjejer håller på med direkt omanligt. Kvinnor kan använda högklackat och kjol för det är kvinnligt. Samtidigt kan de använda byxor för det manliga är ett ideal. Om en kille vill använda kjol och högklackat, se chickflicks och läsa Damernas Värld är det helt lagligt, men ändå inte helt ok. Jag kan tänka mig att killar som läser Damernas Värld hellre gör det hemma än på bussen..

Den muslimska kvinnan är förtryckt
Den muslimska kvinnan är förtryckt, precis som alla oss andra. Eller jag tycker inte att jag är förtryckt, och det tycker nog inte en muslimsk kvinna heller. Vi kallar det inte förtryckt, låt oss kalla det begränsad frihet. Vi tror att vi är fria individer men så fort man försöker bryta en norm, är det någon där som försöker putta in en i ledet igen. Vi intalas att vi gör fria val men egentligen följer vi alla samma mönster. Vi har alla på något sätt en begränsad frihet. Skillnaden är att kvinnors begränsning leder till förlorad makt över sin egen kropp, förlorad rätt till undervisning och ekonomiskt beroende.


 
Bra sagt av Ann Van Alstin tyck ja.



Hedersmord

Det verkar ju nästan alltid vara manliga släktingar som mördar unga tjejer.

Läste här om en 16 åriga flicka som begravdes levande av sin pappa pga att hon haft manliga vänner. Illa att inte ha frihet att prata med vem man vill, och när man gör det så blir man mördad. Hej patriarkat.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1870041/16-aring-begravdes-levande-i-turkiet


Vad en flicka gör för att behålla sin pojkvän

Läste här om tjejen som ska plastikopererar sig för att likna sin pojkväns drömkvinna, Jessica Alba. >.< Är inte meningen med tvåsamheten att personen man lever med är ens drömpartner?


Birgitta Ohlsson

Allt snack om den gravida politikern Birgitta Ohlsson får en ju att undra om det verkligen är 2010 vi lever i. Vi människor är duktiga på att utveckla teknik, medecin mm men våra föreställningar kring kön verkar stå stilla. 

Idag är det tydligen inte okej för en kvinna som även är mamma att satsa på sin karriär och ta ett toppjobb. Att det blir en stor snackis om att en gravid kvinna får ett jobb bevisar ju bara i vilket samhälle vi lever i. Är det 50-tal med hemmafru idel? Birgitta har skaffat sig både en bra karriär och barn, något som män alltid har haft. Trodde vi var för lika rättighetern mellan män och kvinnor i Sverige, men tydligen inte. Det är ett big NO att spela på samma villkor som män om du är kvinna. 

Birgitta bryter mot normen för hon ska inte vara mammaledig i ett år, nä hon och hennes make ska ha delad föräldraledighet. Det är väll bra? "Åh men gud, nej stackars barn, vara utan mamma!" tänker folk. "Gud vilken dålig morsa!" Ja stackars barn som får vara med sin pappa?

Birgitta är cool. Att bli mamma ska inte betyda att man behöver offra sin karriär och livet man hade innan. Kvinnor ska ha samma rättigheter som män, kvinnor ska också kunna kombinera en toppkarriär med familj. Det bevisar Birgitta. Även om folk gör sura miner. Det är 2010 nu.

"Hon är en farlig förebild" http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6544978.ab

Birgittas Blogg.


Pappa mot sin vilja

Efter debatten i kvällsöppet om att bli pappa mot sin vilja går diskussionen här hurvida kvinnor har för mycket makt när det gäller barnafödande.

S
å nu har tydligen kvinnor för mycket makt? Jag förstår killar som blir pappor mot sin vilja. Det är orättvist att inte kunna bestämma. Men under hela historien har kvinnor blivit mammor mot sin vilja. Hade det varit killar som var gravida så hade ingen brytt sig om "mammor som blev föräldrar mot sin vilja". Det behövs ändå två för att göra ett barn så jag förstår inte 100% diskussionen. Tjejer lär sig från början att de måste skydda sig för att inte bli gravida. Får inte killar lära sig det? Kanske dags att börja bry sig. Det handlar om kvinnors kroppar, och vi ifrågasätter om kvinnor verkligen ska få ha så mycket makt om sina egna kroppar. Rätten att bestämma om graviditeten kanske även ger makt över pappans liv, men ärligt. Folk som inte vill bli föräldrar har väll inte oskyddat sex? Eller tjejer som inte vill bli gravida har inte det, och om de har det så har det rätten att göra abort. Har man sex får man räkna med konsekvenser. Killar som inte vill bli "gravida" har ingen makt för det handlar inte om deras kropp. Det handlar om deras gener som de har gett bort. Alla killar som inte vill bli föräldrar mot sin vilja borde lära sig att tänka till. Preventivmedel idag handlar mest om att "tjejen ska skydda sig från att bli gravid", men helt klart behöver killar skydda sig från att inte bli oönskade pappor. P-piller för män anyone?


Angela Merkel som Barbiedocka


Bild: http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01291/merk_1291608c.jpg

En Barbie som är mäktig förbundskansler, grymt!

Magnus Betnér - Raw Comedy Club


Betnér om mäns våld mot kvinnor och abort mm.


Betnér om att vaxa pungen, vara förälder samt kungahuset. 

Påtal om hockey

Läste ovanligt nog en artkilen om ishocky i dagens VK. Så det är det här som är hockey? Wtf!?


Artikeln inleds med en stor bild på två vuxna män som tacklas och en bildkommentaren om att: här ser vi det vitalagets spelare som trycker fast Björlköven spelaren.


Efter matchen tar alltså tränaren fram motorsågen. Det är tydligen ett dåligt tecken att de inte behövt använd en enda ispåse. Skador är bra. Bloood ska det vara för att vara bra hockey. ?


För att vinna en Ishockeymatch så offras det gärna armar och ben till det inte finns några lemmar kvar.

Jag börjar undra. Hockey. Är det här en idrott eller är det ett krig? Med tanke av de ord valts och det sättet man beskriver samt uttrycker sig så verkar ju hockey vara rena massakern.

Följ min blogg med bloglovin

Vars är alla brudarna?



Såg District 9 för någon kväll sedan. Rätt bra film. Efter en timme in i filmen inser jag dock att det inte finns några kvinnor i District 9. 50% av jordens befolkning är kvinnor men på film äre snarare 30%. De enda kvinnan som är med i Disctict 9 är huvudpersonens fru (såklart), men fruns roll är inte ens stor, hon är med typ 5 min i filmen! Annars så var filmen förutom några små korta klipp på huvudpersonens mamma och en prostituerad 100% grabbar. Tråkigt att att filmbranchen är mansdominerad och att tjejer i filmer oftast är någons flickvän, fru, dotter eller mamma. Och är det en film med mycket tjejer i och med tjejer som huvudroll är det oftast en "tjejfilm".

Kollade dokumentärer på discovery och History igår också, alla documentärer hade manliga programledare, manliga experter, forskare mm och ämnet de berörde innehöll bara fakta om män. Såg först en dokumentär om vikingar och sedan en om Mayafolket. Hälften av alla vikingar och Mayafolk måste ju varit kvinnor. Satt de bara hemma och skötte barn eller krigade de också? Tråkigt att män äger historien. History är verkligen history, för vars är alla damer? När får man veta något om Herstory? Orättvist att det är vita män som har byggt den värld som vi andra ska leva i.

Nour på Raw



Haha åh så jäkla rolig. Underbart att Sverige har någon bra komiker som inte är man ;) Dock, skämtar typ inte alltid kvinnliga komiker om det här ämnet?

Ishockey

I ishockey får killar tacklas, tjejerna däremot får inte tacklas, för tjejer kan skada sig.


En grej med ishockey är spelarna slåss och tacklar in varandra i sargen. Och det är väll därför jag inte gillar ishockey heller, meningen med sporten är inte att slåss ändå så är våldet en stor del av idrotten. Men det som inte är okej är at jag nyss fick veta att tjejer i hockey inte får tacklas. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Ishockey) Ishockey för damer och herrar har olika regler, vilket iof ger namnet "damhockey" en betydelse. Att tjejer inte får spela på sammavilkor och tacklas som killar beror tydligen på att tacklingar kan skada tjejerna. eh heeey är tjejer gjorda av glas eller? klart man kan skada sig, men det kan väll killar också? Den här regeln låter mer som "åh men flickor dom är ju så sköra, flickor ska inte slåss, då kan de ju göra illa sig. Killar gör ju inte illa sig på samma sätt, killar är hårda och ska slåss, men tjejer ska vara snälla mot varandra och inte tjivas" Åh börja behandla kvinnor som människor och inte som ett undantag från män. Ishocky behandlar tydligen män och kvinnor väldigt olika, vorde det inte mer rättvist om antingen alla fick tacklas eller ingen?


Tragikomiskt om patriarkala strukturer


Uddabilder.se:





Hittade den här bilden på uddabilder.se. Vet inte om den är "verklig", men ändå! Gillar speciellt stycket med att "förmodligen skulle antalet olyckor minska drastiskt om kvinnor före 35 inte gick ha körkort", ja för unga kvinnor är ju med i så mycket trafik olyckor! eller? Nja det är väll mer allmänt kännt att unga killar är den största gruppen som är med i trafikolyckor? Mer en hälften som skadas i biltrafik är män. (http://www.vv.se/Trafiken/Skade---olycksdata/Skade---olycksstatistik/Nationell-statistik/Aktuell--kon/)

Hanna Fridén: Dagens strip:



Fångade upp detta på Hanna Fridéns blogg. Hannas strip är egentligen rätt hemsk både i början och i slutet, men ändå väldigt kul. Det handlar om hämd ;D


Sen några sviniga men ändå komiska läkarkommentarer från systrar.net:

"Ni tjejer är felkonstruerade. Lev med det"
Äldre manlig läkare till 19-årig kvinna med återkommande urinvägsbesvär.


"Ta av dig tröjan så jag får se."
Husläkare till förkyld tjej. (Sedan sa han något om att hon var välutvecklad.)


 "Någonting har du väl kört upp förut!"
Läkare till 19-årig kvinna som var osäker på hur hon skulle föra in ett abortpiller.



RSS 2.0