Birgitta Ohlsson

Allt snack om den gravida politikern Birgitta Ohlsson får en ju att undra om det verkligen är 2010 vi lever i. Vi människor är duktiga på att utveckla teknik, medecin mm men våra föreställningar kring kön verkar stå stilla. 

Idag är det tydligen inte okej för en kvinna som även är mamma att satsa på sin karriär och ta ett toppjobb. Att det blir en stor snackis om att en gravid kvinna får ett jobb bevisar ju bara i vilket samhälle vi lever i. Är det 50-tal med hemmafru idel? Birgitta har skaffat sig både en bra karriär och barn, något som män alltid har haft. Trodde vi var för lika rättighetern mellan män och kvinnor i Sverige, men tydligen inte. Det är ett big NO att spela på samma villkor som män om du är kvinna. 

Birgitta bryter mot normen för hon ska inte vara mammaledig i ett år, nä hon och hennes make ska ha delad föräldraledighet. Det är väll bra? "Åh men gud, nej stackars barn, vara utan mamma!" tänker folk. "Gud vilken dålig morsa!" Ja stackars barn som får vara med sin pappa?

Birgitta är cool. Att bli mamma ska inte betyda att man behöver offra sin karriär och livet man hade innan. Kvinnor ska ha samma rättigheter som män, kvinnor ska också kunna kombinera en toppkarriär med familj. Det bevisar Birgitta. Även om folk gör sura miner. Det är 2010 nu.

"Hon är en farlig förebild" http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6544978.ab

Birgittas Blogg.


Kommentarer
Postat av: Stolt Man

"Birgitta har skaffat sig både en bra karriär och barn, något som män alltid har haft."



Förstod inte riktigt det där. Varför har män alltid haft bra karriärer och barn? För det första kanske det faktiskt är så att män arbetar hårdare än kvinnor, för det andra kan inte män inte få barn.



Frågan är bara vad du kommer få för karriär?

2010-02-04 @ 17:32:29
Postat av: Rationell

Har bara en fråga. Ingen som direkt har med artikeln att göra, men men. Varför tror du det har blivit ett patriarkat? Är det en slump eller har det att göra med olikheter i egenskaper hos könen?

2010-02-04 @ 17:37:03
Postat av: Damstoria

Jag vet inte varför det har blivit ett patriarkat, det är ju därför jag är intresserad av sådana här frågor! Jag gissar att det är flera anledningar. Antar du menar att det har att göra med att kvinnor är gravida? Att kunna vara gravid borde ju vara det som värderas högst i ett samhälle.



Stolt man: män har ju kunnat skaffa sig karriär och barn för att kvinnorna tagit hand om barnen. Ja män kan ju jobba hårdare på arbetsmarknaden för kvinnor måste ju dubbelarbeta..

2010-02-08 @ 21:24:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0