Ishockey

I ishockey får killar tacklas, tjejerna däremot får inte tacklas, för tjejer kan skada sig.


En grej med ishockey är spelarna slåss och tacklar in varandra i sargen. Och det är väll därför jag inte gillar ishockey heller, meningen med sporten är inte att slåss ändå så är våldet en stor del av idrotten. Men det som inte är okej är at jag nyss fick veta att tjejer i hockey inte får tacklas. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Ishockey) Ishockey för damer och herrar har olika regler, vilket iof ger namnet "damhockey" en betydelse. Att tjejer inte får spela på sammavilkor och tacklas som killar beror tydligen på att tacklingar kan skada tjejerna. eh heeey är tjejer gjorda av glas eller? klart man kan skada sig, men det kan väll killar också? Den här regeln låter mer som "åh men flickor dom är ju så sköra, flickor ska inte slåss, då kan de ju göra illa sig. Killar gör ju inte illa sig på samma sätt, killar är hårda och ska slåss, men tjejer ska vara snälla mot varandra och inte tjivas" Åh börja behandla kvinnor som människor och inte som ett undantag från män. Ishocky behandlar tydligen män och kvinnor väldigt olika, vorde det inte mer rättvist om antingen alla fick tacklas eller ingen?


Kommentarer
Postat av: Lars

Men det leder iallafall till det intressanta att tjejhockeyn är mer teknisk, och enligt mig bättre (Eller kanske mindre dålig)

2010-02-03 @ 08:24:03
URL: http://www.chordata.se
Postat av: karoline

jäklar det visste jag inte :S töntigt, totalt hjärndött att tjejer skulle vara mer ömtåliga. ungefär som när de sätter åldersgränser på bio så får filmer riktade mot tjejer högre åldersgräns om det är lite våld i dem än vad de skulle fått om de var riktade mot killar, eftersom tjejer är mer känsliga..!

förresten, vet du vart ungdomsmottagningen ligger?

2010-02-03 @ 11:05:04
URL: http://karolineropponen.blogg.se/
Postat av: Anna

haha va äre sant? jäkligt dåligt! Jo men ishockey är ju brutalt, har inte sett så mycket "damhockey" dock, det visas väll typ aldrig på tv? >.<

2010-02-03 @ 11:13:53
Postat av: karoline

haha ja det är faktiskt sant! helt sjukt :P

ja verkligen, en tjej i min gamla klass spelar hockey men är tvungen att hur långt som helt för att kunna spela och oftast får hon spela med killar som är typ fem år yngre eftersom det inte satsas något på damhockey. och spela med killar i sin egen ålder går ju inte, då skulle hon ju gå sönder lilla flickan ;)

2010-02-04 @ 12:47:41
URL: http://karolineropponen.blogg.se/
Postat av: Candy

Det där är helt sjukt och jag visste det redan innan. Hatar hockey bland annat av den anledningen. Överhuvudtaget att det ska kallas för DAMHOCKEY och DAMFOTBOLL. Hallå? Kan det bara inte heta fotboll vem än man snackar om? Vill någon att man ska specificera sig kan man väl säga: "Jag pratar om elitserien för damer/herrar".

2010-02-07 @ 18:33:30
URL: http://www.eye-candy.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0